Champix Ervaringen

antirookmedicatie

Champix is een zeer succesvol medicijn bij stoppen met roken. Duizenden rokers zijn met behulp van Champix voorgoed van het roken genezen. Nieuwsgierig naar de Champix ervaringen van ex-rokers? Op deze pagina geven we een overzicht van reviews die gebruikers hebben achtergelaten op Mijnmedicijn.nl.

Nooit gedacht dat het zo makkelijk zou zijn

“Kleine 4 weken geleden gestart met Champix. Nu zonder problemen en zonder bijwerkingen kleine 3 weken rookvrij. Was een verstokte roker, ruim 40 jaar. Ben nu 55 jaar. Ik merkte een paar dagen na gebruik van de Champix dat ik maar op 4 à 5 nog geen halve shaggies per dag zat en viel me op dat ik het vergat mee te nemen als ik even weg ging. Het smaakte me ook niet meer. Dus 4 dagen eerder dan geplande stopdatum gestopt en het bevalt goed. Vind stinken en voel verstikking in m’n neus en keel als iemand bij me in de buurt rookt. Ik had nooit gedacht dat het mij zo goed en gemakkelijk zou lukken met de Champix. Dit is nog maar een begin, maar het gaat me makkelijk af denk er heel erg weinig aan. Ik raad het iedereen aan die moeite heeft met stoppen om bij de huisarts langs te gaan voor Champix.”
03-03-2019 | Man, 55 jaar

Geen bijwerkingen

“Zeer goed. Na 40 jaar roken paar keer geprobeerd. Gelukkig CZ, toen gratis. Ik ben gelukkig mens geen bijwerkingen.”
02-12-2018 | Man, 64 jaar

Ik was wanhopig

Heel blij geweest met Champix, in de 2de week al gestopt met roken. Rookte al vanaf m’n 13de, ben nu 27 en altijd erg veel gerookt, meerdere stoppogingen gedaan, maar is nooit echt gelukt. Morgen al 6 weken gestopt zonder moeite maar ben wel heel snel geminderd met de inname van de tabletten. Voel me erg somber, depressief en niet mezelf. Ben na 4 weken teruggegaan naar 1 tablet en doe nu sinds anderhalve week een halve tablet per dag, maar ik ben me er niet beter door gaan voelen. Hoe ik me voel heeft te veel effect op mijn privéleven en werk dus ga vanaf morgen geen tablet meer innemen en hopen dat ik me dan beter ga voelen. Ik raad het niet aan bij mensen die gevoelig zijn voor depressie zoals ik. De huisarts weet mijn achtergrond en heeft dit toch voorgeschreven, ondanks geschiedenis, was wanhopig omdat ik erg graag wou stoppen en dat is gelukt maar het heeft teveel bijwerkingen voor mij.”
28-10-2018 | Vrouw, 27 jaar

Binnen 2 weken compleet gestopt

“Ik rookte 30 jaar Zware Van Nelle en ben compleet gestopt binnen twee weken. Eerste week 0.5 en tweede week 1 mg. De eerste week was echt een makkie. Ik had echt geen zin meer om te roken en stak ik er 1 op, het smaakte niet, en stond ik echt mezelf af te vragen waarom ik ‘m aan had gestoken. De tweede week had ik wat meer moeite, want ondanks de verhoging van de dosis ging ik toch aan het medicijn wennen. Maar al met al ging het me makkelijk af. De strijd die je moet voeren komt daarna pas. Je realiseert je niet hoeveel momenten je hebt dat je geest om een sigaret vraagt! We weten allemaal de ‘na het eten’ en ‘als de telefoon gaat’ sigaret, en zo hebben we er nog wel 20 denken we, maar ik heb gemerkt dat er ongemerkt wel 1000 van die momenten zijn, zelfs een jaar later nog! En dat zijn de echte valkuilen… Champix heeft mij laten stoppen met roken, maar verslaafd blijf je je hele leven. Ik ben nu 3,5 jaar gestopt, maar rook soms op een verjaardag nog wel eens een sigaret als alle rokers in de tuin staan met een biertje 😉 Ik weet dat ik nooit meer uit verslaving zal gaan roken, want we weten allemaal dat het gezonder is, maar mijn grootste geluk is dat ik die rotverslaving kwijt ben! Je weet wel, ’s avonds om half 12 de snelweg op moeten, omdat je ’t ondanks de hele avond kruim roken toch niet haalt, en ’s ochtends ècht een sigaret moet…. Ik beveel Champix uit de grond van mn hart aan, maar je strijd is hiermee niet alleen gestreden!!! Succes allemaal.”
24-10-2018 | Man, 49 jaar

Zeer tevreden

“Dag 9 vandaag. 20 oktober is m’n stopdag, maar denk dat ik voor die tijd al gestopt ben. Vanaf dag 6 rookte ik nog maar een half pakje per dag ipv anderhalf (30 sigaretten per dag). Wist niet dat het zo makkelijk ging met Champix. Bijna (nog) geen bijwerkingen gelukkig. Drie eerdere stoppogingen gedaan. Laatste was 9 maanden gestopt, maar rookte wel elektrisch 6 mg nicotine. Toch weer begonnen helaas. Nu dus zonder nicotine écht stoppen. Ga vanaf de 13de stopdag elke dag € 9,30 in een glazenpot doen als extra stimulans. Tot nu toe dus zeer tevreden!”
16-10-2018 | Vrouw, 51 jaar

Bijverschijnselen, maar wel gestopt

“Begonnen met Champix. Start ging perfect. Dosis verhoogd naar 2 x 1 mg. Toen begonnen de bijwerkingen. Na 1 week weer terug naar 2 x 0.5 mg… na 8 weken gestopt met Champix. Te veel bijverschijnselen. Echter sindsdien niet meer gerookt, het spul werkt goed maar wat een troep :-) Rookte 1 pakje, 20 sigaretten, per dag. O ja, bijverschijnsel: kan nu ook niet meer tegen alcohol!!”
11-10-2018 | Man, 48 jaar

Al 7 dagen zonder sigaret

“Ik heb net de 2de pil van dag 7 op en heb vandaag ook geen sigaret aangeraakt. Toevallig waren gisteravond mijn sigaretten op, dus heb geen nieuwe meer gehaald. Mijn stopdatum was sowieso morgen, maar sinds vanmorgen rond een uurtje of 10 ben ik me niet lekker gaan voelen. Net alsof de griep er aankomt, maar niet wil doorzetten. Toen dacht ik om 12 uur ik ga even op bed liggen. Twee uur later werd ik wakker en nog steeds het zelfde gevoel als vanmiddag. Toch gewoon m’n middageten op en bij het avondeten de 2de pil. Nu weer op bed, omdat het gevoel er van vanmorgen nog steeds is.”
09-10-2018 | Vrouw, 29 jaar

Het is mooi geweest

“Ben nu 5 weken verder. Rook niet meer, geen zin in en in de gedachte dat mijn ouders en grootouders jong zijn overleden. Zij rookten namelijk ook [hartinfarcten]. Zelf ben ik nu 40 jaar en heb 25 jaar zware shag gerookt, 4 pakjes in de week. Heb tegen mezelf gezegd als je 40 bent, moet het mooi genoeg zijn geweest. Sta wel onder begeleiding van praktijk-ondersteuner.”
08-10-2018 | Man, 40 jaar

Zo blij dat ik van roken af ben

“Na het scheuren van mijn achillespees op advies van de orthopeed moeten stoppen met roken. Daarnaast werd ik ’s nachts wakker van het hoesten. Ik was een verstokte roker en had ook geen discipline om te stoppen. Champix gevraagd aan huisarts om te helpen met stoppen met roken. Ik rookte ongeveer 35 sigaretten per dag, 30 jaar lang en wist dat ik 13 weken niet zou kunnen lopen en daarmee niet op locaties kwam waar het extra moeilijk zou zijn om niet te roken. Ik hoorde van de vele bijwerkingen van Champix, toch maar uitproberen. De eerste week misselijk geweest van de Champix, innemen tijdens eten hielp de misselijkheid te verminderen. Daarnaast tot het einde toe heel veel gedroomd erg levendig. Na 6 weken heb ik de dosis gehalveerd. Dit deed de heftige dromen verminderen. Verdere bijwerkingen waren vastere ontlasting en volgens anderen werd ik vrolijker. Of dit door de Champix of door de ontwennigsverschijnselen kwam, weet ik niet. Na de eerste week doorroken dien je een stopdatum te plannen in de 2e week, ik hoorde dat de zin in het roken afneemt, dit gebeurde bij mij niet. In de 2e week gestopt. De eerste paar weken is moeilijk, daarna worden de momenten minder. Na een aantal weken is de scherpte eraf, al heb ik na het eten, bij wakker worden en op andere momenten veel zin in roken of dat denk ik is vooral het gemis. Ik heb een paar keer een sigaret geprobeerd maar je merkt direct dat je lichaam weer vraagt om de nicotine, dus beter van niet. En hoe ontzettend smerig een sigaret is. Dit is een valkuil. Inmiddels gestopt met roken en Champix, dit gaat goed. Ik ben zo blij dat ik ervan af ben. Hoewel het nog maar 2,5 maand is, kan ik niet wachten tot dat ik een niet-roker ben. Ik ben uitermate tevreden over Champix en zou het iedereen aanraden.”
17-09-2018 | Man, 46 jaar

Gestopt op Bevrijdingsdag!

“Ik sprak een collega die net begonnen wassen met de Champix kuur. Samen met een andere collega heb ik gezegd: we kijken het aan bij jou. Lukt het je, dan gaan wij er ook voor. Zo gezegd zo gedaan! Mijn definitieve stopmoment was op 5 mei, hoe toepasselijk: BEVRIJDINGSDAG. Tot op heden geen sigaret meer aangeraakt, zonder probleem! Ik raad het een ieder aan!”
16-09-2018 | Man, 63 jaar

10 jaar rookvrij met Champix

“Op 15 september 2018 zal het 10 jaar geleden zijn dat ik dankzij Champix gestopt ben met roken. Gestopt met roken op dag 10 na de eerste inname. In totaal 6 weken doorgenomen na rookstop. In 10 jaar nooit de neiging/zin gehad om opnieuw te beginnen met roken. Ondanks enkele (soms vervelende) bijwerkingen zoals misselijkheid en nare dromen, was ik zeer tevreden over dit product en zijn effectiviteit. Wel duur (mijn mutualiteit betaalde indertijd niet terug), maar net daardoor neem je de behandeling ernstig en weet je ook dat dit geld zeer snel terugverdiend zal zijn na rookstop.”
10-09-2018 | Vrouw, 41 jaar

Veel makkelijker dan ik dacht

“Na ruim 20 jaar roken van uiteindelijk 30 sigaretten per dag nu eindelijk gestopt. Het was de eerste dagen best lastig maar toch ging het veel makkelijker dan ik had gedacht. Fysiek eigenlijk geen afkickverschijnselen. De gewoonte afleren het moeilijkste. Ben nu 3 weken gestopt en zeer tevreden over champix. Ik droom veel meer dan normaal en gelukkig zelden enge dromen. Meestal bizarre dromen en dat is best vermakelijk. Verder last van winderigheid maar weet niet of dat door champix komt. Depressieve gevoelens die anderen beschrijven, ervaar ik gelukkig niet. Eerder een heel blij gevoel, omdat ik 3 weken niet gerookt heb.”
08-09-2018 | Vrouw, 45 jaar

Werkt uitstekend

“Ik neem Champix nu 14 dagen. Moet zeggen dat het medicijn uitstekend werkt om te stoppen met roken. Je hebt er gewoon geen zin meer in. Er zijn natuurlijk wel wat verleidingsmomenten maar die kom je redelijk goed bovenop. Verder heb ik wel enkele bijwerkingen. Ik ben vrij licht geraakt, heb nergens geen zin in, droom enorm veel en ben ’s morgens wel misselijk na inname van het medicijn. Het is moeilijk om om te gaan met die futloosheid, je weet dat het door de pillen komt dus moet je je sterk houden. Ik doe toch wel veel dingen en ben wel constant bezig. Ik kan niet een hele dag niks doen.”
01-09-2018 | Vrouw, 63 jaar

Zo effectief!

“Al 3 weken rookvrij. Had niet verwacht dat er iets bestond dat zo effectief was.”
21-08-2018 | Man, 33 jaar

Aanrader

“Iedere nacht over vriend dromen die is overleden. Hierdoor na 3 weken gestopt met behulp van champix en nooit meer last gehad en lekker van roken af. Ik raad het iedreen aan. Heb 40 jaar gerookt, half pakje per dag.”
20-08-2018 | Vrouw, 57 jaar

Echt zeer tevreden

“Echt zeer tevreden ..ik was misselijk bij de hogere dosering. ’t Bleef uren lang aan mij plakken. En toen met mijn coach gesproken dat ik één tablet kon pakken in plaats van 2. En ik ben erna ook niet meer misselijk geweest! Alleen minder dat ik moeilijker in slaap kwam, maar we kunnen niet alles hebben. We komen al stuk makkelijker vanaf!!! Ik raad ’t iedereen aan, top.”
16-08-2018 | Vrouw, 28 jaar

Jouw ervaring met Champix delen? Stuur een bericht.

 


Champix stoppen met roken

champix bestellen

Summary
Review Date
Reviewed Item
Champix
Author Rating
51star1star1star1star1star