26 Waardevolle Tips Om Te Stoppen Met Roken (Van Mensen Die Weten Waar Ze Het Over Hebben)

26 waardevolle tips om te stoppen met roken

BuzzFeed deed een oproep aan volgers: Is het jou gelukt om te stoppen met roken? Deel je geheim! Wat volgde was een stortvloed aan reacties van ex-rokers die vertelden wat hen heeft geholpen om voor eens en voor altijd te stoppen met roken. Hier volgt een compilatie van de lijst met waardevolle bijdragen. Laat het ook jou inspireren om binnenkort jouw laatste sigaret uit te drukken!

1. Gebruik een app

Ik gebruikte de Smoke Free app om gemotiveerd te blijven. De app laat zien hoelang je bent gestopt en hoeveel sigaretten je dus al niet hebt gerookt, hoeveel geld je hebt uitgespaard en welke gezondheidsvoordelen je al ervaart. Ik heb al 1 maand, 25 dagen, 9 uur, 1 minuut en 49 seconden geen sigaret aangeraakt!
– meganb43

2. Stel je eerste sigaret zo lang mogelijk uit

In plaats van een sigaret opsteken zodra ik wakker was, stelde ik mijn eerste sigaret uit tot 10 uur. Na twee maanden lukte het me al om pas na de lunch mijn eerste sigaret te roken. De hunkering naar een sigaret was toen al sterk verminderd. Op een gegeven moment rookte ik mijn eerste peuk pas ’s avonds. Ik ben inmiddels al 10 jaar gestopt met roken!
– kannan7612

3. Maak inzichtelijk hoeveel geld je uitgeeft aan sigaretten

Ik ben gestopt omdat sigaretten zo belachelijk duur zijn tegenwoordig. Waarom zou ik dat geld aan iets doms besteden? Stop het geld dat je uitgeeft aan roken in een spaarpot. Dat kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.
– Kieran Warden, Facebook

4. Doe het voor je toekomstige kinderen

Ik ben gestopt toen ik zwanger werd. Nooit meer een sigaret aangeraakt. Ik wil niet dat mijn kinderen via mij met zo’n ongezonde gewoonte kennismaken.
– Elizabeth Morton, Facebook

5. Ik ben 11 weken geleden gestopt met roken. De reden? Mijn zwangerschap. Blijkbaar is het een stuk makkelijker om te stoppen met roken wanneer niet alleen je eigen leven op het spel staat.
– kelseyr46

6. Doe het voor de mensen die je lief hebben

Ik ontmoette een jongen die ik echt leuk vond en hij had een hekel aan roken. Ik stopte. Voor hem. In september gaan we trouwen. Beste beslissing ooit.
– Sarah Yvette-MacDonald, Facebook

7. Ik rookte 20 jaar. Op de dag dat mijn dochter me vertelde dat ze zwanger was, ben ik gestopt. Ik wilde niet dat mijn dochter en haar ongeboren baby werden blootgesteld aan sigarettenrook. Mijn kleindochter is nu vier en een half jaar oud en ik heb al vijf jaar geen sigaret meer aangeraakt!
– Linda Valdespino, Facebook

8. Mijn tienerdochter en ik keken samen tv. Er was een nieuwsbericht over de schadelijke gevolgen die niet-rokers – met name kinderen – ondervinden als ze samenleven met een roker. Mijn dochter keek me aan met haar prachtige smaragdgroene ogen en vroeg verdrietig: “Is het te laat voor mij, mama?” Ik sprong op en gooide alle asbakken en sigaretten in de prullenbak. De eerste paar weken waren hels, maar telkens als ik dacht aan dat lieve gezichtje sterkte me dat in mijn besluit om nooit meer te roken. Ik ging van twee pakjes per dag naar nul. Dat is nu 22 jaar geleden.
– youngjlude

9. Probeer elektronische sigaretten

Ik ben gestopt me roken met behulp van e-sigaretten. Stukje bij beetje heb ik de hoeveelheid nicotine in de e-liquids verlaagd. Op een dag was ik er klaar mee. Ik heb nog een paar trekjes genomen, maar het is al twee jaar geleden dat ik een echte sigaret heb gerookt. Ook ben ik 30 kilo kwijt.
– France Viau, Facebook

10. Zet verdriet om in iets positiefs

Mijn moeder overleed aan keelkanker. Ik besloot direct te stoppen met roken. Ik gebruikte een paar maanden nicotinepleisters. Daarna snoepjes als vervanger voor de sigaret. Ik heb al meer dan een jaar niet gerookt.
– Danielle Mathews, Facebook

11. De vader van mijn beste vriend kreeg de diagnose longkanker. Binnen twee weken gleed hij in een coma. Ik bezocht hem in het ziekenhuis, een uur voordat hij overleed. Vanaf dat moment was ik klaar met roken.
– Brandy Lynn Grigg, Facebook

12. Ik rookte tien jaar lang een half pakje per dag. Toen mijn moeder (niet-roker) schidlklierkanker kreeg, zag ze eruit zoals de foto’s op sigarettenpakjes. Ik stopte acuut met roken. Dat is nu vier jaar en zeven maanden geleden. Mijn moeder overleed aan kanker, net als haar moeder. Ik wil het mijn lichaam niet te makkelijk maken om mij om zeep te helpen.
– charliedhillon

13. Ruil sigaretten in voor sport

Ik stopte met naar de kroeg gaan, omdat ik wist dat ik de verleiding van het roken dan niet zou kunnen weerstaan. In plaats daarvan besloot ik te gaan hardlopen. Dat doe ik nu al 30 jaar.
– Heather Shearer, Facebook

14. Ik begon met CrossFit. Halverwege mijn training had ik een gierende ademhaling. Het was het me niet meer waard. Ik koos voor de sport.
– Kenna Evans, Facebook

15. Zoek een zelfhulpboek

Ik had vier jaar gerookt en wilde ermee stoppen. Op basis van de aanbevelingen heb ik het boek The Easy Way van Allen Carr gekocht. Zodra ik het opensloeg, ben ik niet meer gestopt met lezen. Vijf uur en zes sigaretten later (ja, ik rookte tijdens het lezen) was mijn behoefte om te roken verdwenen. Dat is nu 8 jaar geleden. Ik geef dit boek aan al mijn vrienden die willen stoppen met roken.
– sophiahickley

16. Blijf bezig

Mijn man en ik gingen op vakantie. We hadden zo’n leuke tijd dat ik letterlijk een week lang nauwelijks aan roken dacht. Toen we thuiskwamen, stak ik weer een sigaret op. Die was zo smerig, dat ik er misselijk van werd. Ik heb al twee jaar niet meer gerookt.
– Melanie Ezzell Westfall, Facebook

17. Omring jezelf met gezonde invloeden

Op social media volg ik mensen die ik bewonder en fitnessmodellen die niet roken. Het inspireerde me. Ik wilde net zo gezond zijn als zij. Het helpt om gezonde, niet-rokende rolmodellen te hebben die je inspireren. Ik heb al tien maanden geen sigaret meer gerookt.
– Caitlin Conway, Facebook

18. Doe het samen

Mijn man en ik zijn samen overgestapt naar de e-sigaret. Langzaam maar zeker hebben we de hoeveelheid nicotine afgebouwd. Het werkte voor ons veel beter dan cold turkey stoppen met roken. De e-sigaret had niet de vieze geur en smaakte beter. Na twee maanden vonden we echte sigaretten walgelijk. In januari hebben we onze e-sigaret voor het laatst gebruikt.
– Micha Elmore, Facebook

19. Kies voor een onconventionele tactiek

Telkens als ik iemand zag roken of trek kreeg in een sigaret, zocht ik via Google naar plaatjes van rokerslongen. Als ik die bekeek, was de trek in een sigaret direct verdwenen. Zo lukte het me om uiteindelijk helemaal te stoppen met roken.
– Samantha Smith, Facebook

20. Ik zou meedoen aan een cross-countryrace. Om fit aan de start te verschijnen, besloot ik te stoppen roken. Om de moeilijke momenten te doorstaan, kocht ik een mondharmonica. Telkens als ik trek kreeg in een sigaret pakte ik mijn mondharmonica en blies er net zo lang op totdat de behoefte was weggeëbd. Ik beleefde de drie langste dagen van mijn leven, maar het werkte.
– raymondk4

21. Ik stelde mijn longen voor als twee grote ballonnen. En telkens als ik een trekje nam van een sigaret werden die twee ballonnen gevuld met rook. Welnu, die rook is giftig en je longen zijn kwetsbaar.
– Irene Marg, Roland, Facebook

22. Telkens als ik een sigaret wilde opsteken, kocht ik een pakje sigaretten en stampte het direct plat. Klinkt maf, maar voor mij werkte het. Elke dag voelde ik mijn verslaving minder worden. Ik had 20 jaar lang anderhalf pakje sigaretten per dag gerookt. Ik ben inmiddels 10 jaar rookvrij.
– michaelr4

23. Bekijk het per dag

Ik moest naar de tandarts voor een aantal tandheelkundige ingrepen. Niet de meest praktische manier om te stoppen met roken, maar na veel pijnmedicatie en drie dagen zonder sigaret dacht ik: eens kijken hoe lang ik dit volhoud. Ik ben inmiddels 134 dagen verder.
– janetm43

24. Luister naar je lichaam

Na elke sigaret die ik had gerookt, voelde ik me misselijk. Mijn lichaam liet me weten dat het genoeg was. Het wilde niet meer. En mijn haar en huid zien er nu ook veel beter uit!
– Matea Plachova, Facebook

25. Ik had 3 kilometer gelopen en beklom daarna een paar trappen. Bekaf kwam ik bovenaan en ging zitten om een sigaret op te steken. Ik dacht dat ik dood ging. Op datzelfde moment besloot ik te stoppen met roken. Ik heb geen sigaret meer aangeraakt.
– Sharon Jackson, Facebook

26. Ik begon 9 jaar geleden met roken Af en toe een sigaretje. Maar al gauw was het een fulltime gewoonte geworden. Twee jaar geleden kreeg ik vreemde pijnscheuten in mijn vingers en benen. Mijn dokter vertelde me dat er sprake was van beginnende zenuwdegeneratie en dat ik leed aan de ziekte van Buerger, een chronische ontsteking van de bloedvaten. Kortom, ik was keihard op weg om mijn ledematen te verliezen als gevolg van roken. Die waarschuwing was hard genoeg om mij op het juiste spoor te zetten. Bovendien herinnerde de voortdurende pijn mij eraan om mijn hunkering naar een sigaret niet te laten winnen van mijn gezondheid. Stoppen met roken kan je aanvankelijk een ongelooflijke rottijd bezorgen, maar onthoud dat de vrijheid en gezondheid die je ervoor terugkrijgt het allemaal dubbel en dwars waard is.
– Kelsey Gene, Facebook

Heb jij ook tips of ervaringen die je hebben geholpen bij het stoppen met roken? Deel ze onderaan dit artikel. Steek andere rokers die dolgraag willen stoppen een hart onder de riem. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

Samenvatting
Titel
26 Waardevolle Tips Om Te Stoppen Met Roken (Van Mensen Die Weten Waar Ze Het Over Hebben)
Beschrijving
Ex-rokers vertellen wat hen heeft geholpen om voor eens en voor altijd te stoppen met roken. Laat het ook jou inspireren om binnenkort jouw laatste sigaret uit te drukken!
Auteur
Naam publisher
Ikwilstoppenmetroken.nu

16 gedachten over “26 Waardevolle Tips Om Te Stoppen Met Roken (Van Mensen Die Weten Waar Ze Het Over Hebben)”

 1. Ben nu ruim een maand gestopt met roken, met hulp van Tabex. Voordelig besteld via internet en totaal geen bijverschijnselen!
  Geen ontwenningsverschijnselen, heerlijk!
  Qua methode werkt het hetzelfde als Champix, alleen veel voordeliger!
  Ook de eerste week gewoon doorroken, maar al bij dag 3 begon sigaret niet echt meer te smaken, halverwege uitgemaakt. In de tweede week gestopt en vanaf die dag heerlijk rookvrij, zonder terugval!
  Voel me heerlijk, verlost van die ketting die roken heette…

  1. Heel knap ik ben er nu 13 maanden vanaf na zo’n 46 jaar gerookt te hebben maar ik blijf het nog steeds moeilijk en lastig vinden maar ik moet door en kan nu niet meer terug vallen want dan is alles voor niks geweest.

  2. Zo..dat is knap zeg. Ik heb ook Tabex gebruikt, maar helaas heeft het bij niet gewerkt. Ik bleef dezelfde trek houden in roken , of ik nu wel of geen Tabex nam. Uiteindelijk gestopt zonder hulpmiddelen en heb nog steeds zwakke momenten na 11 maanden rookvrij te zijn.

 2. De scheur kalender van Nederland stopt met roken.
  Een jaar lang elke dag een blaadje met een steuntje in de rug een motiverende zin een grappig plaatje…heerlijk om er elke dag een blaadje van af te scheuren mijn kalender word steeds dunner…

 3. Ja ja ik ben er nu een jaar vanaf met alle ups en downs is het me uiteindelijk toch gelukt
  toch blijft het lastig omdat veel van me familieleden roken en soms kan ik het echt enorm missen maar we gaan door.

  1. Ik heb de nicotine pleisters gebruikt en heb er onwijs veel baat bij gehad , door de pleisters ben ik er uit er uiteindelijk vanaf gekomen en sindsdien is het hoesten en me rokershoest verdwenen ook de hartritme stoornis is weg en met me bronchitis en astma gaat het nu stukken beter
   ook al mis ik de sigaret enorm voor mijn gezondheid is het stukken beter , ikgahet@volhouden.

 4. Tijdens mijn puberteit ben ik gaan roken. Dat was begin jaren zeventig.
  Het was toen een luxe en sigaretten werden met verjaardagen zelfs op tafel gezet. Camel, Caballero en menthol. Ik weet het nog goed.

  Ik rookte al snel als een schoorsteen. Vervolgens vanwege de sport een zestal jaren gestopt. Radicaal. Kostte wel moeite maar het lukte. Dat ging goed tot ik tijdens een feest weer een sigaretje nam.

  Binnen enkele dagen rookte ik weer als een schoorsteen. Totdat ik hoorde hoe slecht het was. Inmiddels had ik kinderen en toen drie jonge moeders in mijn directe omgeving stierven aan borstkanker en darmkanker dacht ik, shit straks krijg ik longkanker en moeten mijn kinderen mij ook missen. Ik stop.

  Maar binnen een paar weken rookte ik weer. Het lukte niet. Vervolgens heb ik maanden van te voren de verjaardag van oudste kind als datum gesteld om definitief te stoppen met roken. De datum en een foto van mijn kinderen heb ik op de spiegel in de douche geplakt.

  Maandenlang heb ik iedere dag na het tandenpoetsen mezelf steeds toegesproken en tegen mijzelf gezegd: je stopt op 31 augustus, roken is slecht en ik maak van mijn kinderen geen wees om de reden longkanker. Dag in dag uit tot het 31 augustus was.

  ’s Morgens heb ik toen alle sigaretten die nog in huis waren in de vuilnisbak gegooid. Alleen de eerste dagen had ik wat nicotine ontwenningsverschijnselen, maar omdat ik mezelf zo gehersenspoeld had, kon ik het deze keer tot mijn verbazing vrij gemakkelijk opbrengen om niet weer de fout in te gaan.

  Heb wel een tijd pakken kauwgum gegeten en ben flink wat kilo’s gegroeid. Maar het is gelukt en ik rook inmiddels al meer dan dertig jaar niet meer.

  Soms op bepaalde momenten heb ik nog wel even trek – zo verslavend is die rommel – maar ik geef niet toe. Dat gaat vrij gemakkelijk.

  Deze methode kun je ook toepassen als je geen kinderen hebt. Neem je partner of je hond/kat in gedachten of doe het voor jezelf. Of misschien wil je wat moois voor jezelf kopen maar gaat alles in rook op.

  Kies een datum, spreek jezelf dagelijks toe en je zal zien dat het stoppen met roken je een stuk gemakkelijker afgaat.

  En het mooiste, deze methode is onschuldig en helemaal gratis. Van niet willen maak je eenvoudig willen. Inmiddels ben ik zover dat ik ook de ongewenste kilo’s eraf wil hebben en ben ik van plan om te proberen of mijn zelfmethode ook bij diëten werkt.

  Ik vond het de moeite waard om dit verhaal met u te delen. Al is er maar een ander iemand die het op deze manier lukt om te stoppen met roken dan is het al een succes.

 5. Ik ben nu 1 jaar, 1 maand + 10 dagen geleden gestopt met roken…….en er zijn van die dagen/momenten dat ik denk….” wanneer vergeet ik die vieze smerige rotzooi eens ” ………want de trek is soms zo erg, dat ik geen leuke dag heb omdat ik mijn sigaretten mis. Bah..wat een rot verslaving, ik steek er NOOIT meer eén op !!!

 6. Sinds gisteren probeer ik te stoppen, 15 jr geleden ook al eens gestopt voor ongeveer 1,5 jaar. Op een project met een hoop stress en ergernis ging het toen mis. Wat ik nog weet, is dat ik er toen geen moeite voor wilde doen. Echt zo van..het lukt of het lukt niet. Had toen een jaar lang een pakkie zware shag bij de hand. Ik wilde dat panische gevoel zoals een zondagavond na 20:00 erachter komen dat er vergeten is tijdens de boodschappen shag te kopen, vermijden. Het gaf mij een bepaalde rust, de wetenschap dat het gewoon beschikbaar zou zijn als ik het er te zwaar mee zou krijgen. Hetzelfde doe ik nu weer, heb nog een vol pakkie en die moet vol blijven. Dag 2 is bijna om en heb de hele dag echt de neiging er 1 te draaien. Ben een beetje prikkelbaar, maar moet nog even door de zure appel heen. Hopelijk wordt het iets makkelijker de komende week en kan ik na 33,5 rokersjaren er definitief vanaf blijven.

 7. Kei goed, ga door
  Ik ben 2 jan gestopt …
  Ik ben 50 jaar en rook vanaf mijn 15
  Altijd drum of Marlboro gerookt.
  Ook Aantal malen gestopt voor 4 mnd. dan weer half jaar.
  Mijn valkuil is uitgaan met vrienden en dan later op de avond na goed wat bier toch weer een sigaretje gezellig..

  Nu ben ik er klaar mee, net als jij pas gestopt maar het gaat lukkeneigenlijk best goed sinds gister dan..

 8. Rookte 10 jaar als een schoorsteen, mijn lichaam had het zwaar, elke keer misselijk na een sigaret maar toch na oneindig vaak proberen niet willen lukken om te stoppen. Vroeger ging ik elke dag hardlopen tot mijn benen niet meer meekonden, nu waren het mijn longen die het lieten afweten. Na verandering van werk, ook in de horeca, wat het al niet makkelijk maakt om te stoppen en samenwonen samen met een rokende vriend had ik besloten niet meer te roken tijdens werk. 4 maanden later besloot ik het helemaal te stoppen aangezien ik na-en voor mijn werk er 10 tegelijk opstak bij wijze van spreken. Het was extreem zwaar met enorme moodswings en andere kwalen maar ik liet me bewust omringen door mensen die roken. Dit omdat ik bang ben dat ik er anders heel mijn leven er na hunker. Ik gooi ze niet weg en kan er makkelijk bij, om de kracht van het stoppen waarde bij te brengen. Ik werk heel veel en aangezien ik tijdends het werk niet rookte, denk ik er ook niet meer aan. Savonds val ik door vermoeidheid direct in slaap :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *