Nieuwsbericht

26 Waardevolle Tips Om Te Stoppen Met Roken (Van Mensen Die Weten Waar Ze Het Over Hebben)

26 waardevolle tips om te stoppen met roken

BuzzFeed deed een oproep aan volgers: Is het jou gelukt om te stoppen met roken? Deel je geheim! Wat volgde was een stortvloed aan reacties van ex-rokers die vertelden wat hen heeft geholpen om voor eens en voor altijd te stoppen met roken. Hier volgt een compilatie van de lijst met waardevolle bijdragen. Laat het ook jou inspireren om binnenkort jouw laatste sigaret uit te drukken!

1. Gebruik een app

Ik gebruikte de Smoke Free app om gemotiveerd te blijven. De app laat zien hoelang je bent gestopt en hoeveel sigaretten je dus al niet hebt gerookt, hoeveel geld je hebt uitgespaard en welke gezondheidsvoordelen je al ervaart. Ik heb al 1 maand, 25 dagen, 9 uur, 1 minuut en 49 seconden geen sigaret aangeraakt!
– meganb43

2. Stel je eerste sigaret zo lang mogelijk uit

In plaats van een sigaret opsteken zodra ik wakker was, stelde ik mijn eerste sigaret uit tot 10 uur. Na twee maanden lukte het me al om pas na de lunch mijn eerste sigaret te roken. De hunkering naar een sigaret was toen al sterk verminderd. Op een gegeven moment rookte ik mijn eerste peuk pas ’s avonds. Ik ben inmiddels al 10 jaar gestopt met roken!
– kannan7612

3. Maak inzichtelijk hoeveel geld je uitgeeft aan sigaretten

Ik ben gestopt omdat sigaretten zo belachelijk duur zijn tegenwoordig. Waarom zou ik dat geld aan iets doms besteden? Stop het geld dat je uitgeeft aan roken in een spaarpot. Dat kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar.
– Kieran Warden, Facebook

4. Doe het voor je toekomstige kinderen

Ik ben gestopt toen ik zwanger werd. Nooit meer een sigaret aangeraakt. Ik wil niet dat mijn kinderen via mij met zo’n ongezonde gewoonte kennismaken.
– Elizabeth Morton, Facebook

5. Ik ben 11 weken geleden gestopt met roken. De reden? Mijn zwangerschap. Blijkbaar is het een stuk makkelijker om te stoppen met roken wanneer niet alleen je eigen leven op het spel staat.
– kelseyr46

6. Doe het voor de mensen die je lief hebben

Ik ontmoette een jongen die ik echt leuk vond en hij had een hekel aan roken. Ik stopte. Voor hem. In september gaan we trouwen. Beste beslissing ooit.
– Sarah Yvette-MacDonald, Facebook

7. Ik rookte 20 jaar. Op de dag dat mijn dochter me vertelde dat ze zwanger was, ben ik gestopt. Ik wilde niet dat mijn dochter en haar ongeboren baby werden blootgesteld aan sigarettenrook. Mijn kleindochter is nu vier en een half jaar oud en ik heb al vijf jaar geen sigaret meer aangeraakt!
– Linda Valdespino, Facebook

8. Mijn tienerdochter en ik keken samen tv. Er was een nieuwsbericht over de schadelijke gevolgen die niet-rokers – met name kinderen – ondervinden als ze samenleven met een roker. Mijn dochter keek me aan met haar prachtige smaragdgroene ogen en vroeg verdrietig: “Is het te laat voor mij, mama?” Ik sprong op en gooide alle asbakken en sigaretten in de prullenbak. De eerste paar weken waren hels, maar telkens als ik dacht aan dat lieve gezichtje sterkte me dat in mijn besluit om nooit meer te roken. Ik ging van twee pakjes per dag naar nul. Dat is nu 22 jaar geleden.
– youngjlude

9. Probeer elektronische sigaretten

Ik ben gestopt me roken met behulp van e-sigaretten. Stukje bij beetje heb ik de hoeveelheid nicotine in de e-liquids verlaagd. Op een dag was ik er klaar mee. Ik heb nog een paar trekjes genomen, maar het is al twee jaar geleden dat ik een echte sigaret heb gerookt. Ook ben ik 30 kilo kwijt.
– France Viau, Facebook

10. Zet verdriet om in iets positiefs

Mijn moeder overleed aan keelkanker. Ik besloot direct te stoppen met roken. Ik gebruikte een paar maanden nicotinepleisters. Daarna snoepjes als vervanger voor de sigaret. Ik heb al meer dan een jaar niet gerookt.
– Danielle Mathews, Facebook

11. De vader van mijn beste vriend kreeg de diagnose longkanker. Binnen twee weken gleed hij in een coma. Ik bezocht hem in het ziekenhuis, een uur voordat hij overleed. Vanaf dat moment was ik klaar met roken.
– Brandy Lynn Grigg, Facebook

12. Ik rookte tien jaar lang een half pakje per dag. Toen mijn moeder (niet-roker) schidlklierkanker kreeg, zag ze eruit zoals de foto’s op sigarettenpakjes. Ik stopte acuut met roken. Dat is nu vier jaar en zeven maanden geleden. Mijn moeder overleed aan kanker, net als haar moeder. Ik wil het mijn lichaam niet te makkelijk maken om mij om zeep te helpen.
– charliedhillon

13. Ruil sigaretten in voor sport

Ik stopte met naar de kroeg gaan, omdat ik wist dat ik de verleiding van het roken dan niet zou kunnen weerstaan. In plaats daarvan besloot ik te gaan hardlopen. Dat doe ik nu al 30 jaar.
– Heather Shearer, Facebook

14. Ik begon met CrossFit. Halverwege mijn training had ik een gierende ademhaling. Het was het me niet meer waard. Ik koos voor de sport.
– Kenna Evans, Facebook

15. Zoek een zelfhulpboek

Ik had vier jaar gerookt en wilde ermee stoppen. Op basis van de aanbevelingen heb ik het boek The Easy Way van Allen Carr gekocht. Zodra ik het opensloeg, ben ik niet meer gestopt met lezen. Vijf uur en zes sigaretten later (ja, ik rookte tijdens het lezen) was mijn behoefte om te roken verdwenen. Dat is nu 8 jaar geleden. Ik geef dit boek aan al mijn vrienden die willen stoppen met roken.
– sophiahickley

16. Blijf bezig

Mijn man en ik gingen op vakantie. We hadden zo’n leuke tijd dat ik letterlijk een week lang nauwelijks aan roken dacht. Toen we thuiskwamen, stak ik weer een sigaret op. Die was zo smerig, dat ik er misselijk van werd. Ik heb al twee jaar niet meer gerookt.
– Melanie Ezzell Westfall, Facebook

17. Omring jezelf met gezonde invloeden

Op social media volg ik mensen die ik bewonder en fitnessmodellen die niet roken. Het inspireerde me. Ik wilde net zo gezond zijn als zij. Het helpt om gezonde, niet-rokende rolmodellen te hebben die je inspireren. Ik heb al tien maanden geen sigaret meer gerookt.
– Caitlin Conway, Facebook

18. Doe het samen

Mijn man en ik zijn samen overgestapt naar de e-sigaret. Langzaam maar zeker hebben we de hoeveelheid nicotine afgebouwd. Het werkte voor ons veel beter dan cold turkey stoppen met roken. De e-sigaret had niet de vieze geur en smaakte beter. Na twee maanden vonden we echte sigaretten walgelijk. In januari hebben we onze e-sigaret voor het laatst gebruikt.
– Micha Elmore, Facebook

19. Kies voor een onconventionele tactiek

Telkens als ik iemand zag roken of trek kreeg in een sigaret, zocht ik via Google naar plaatjes van rokerslongen. Als ik die bekeek, was de trek in een sigaret direct verdwenen. Zo lukte het me om uiteindelijk helemaal te stoppen met roken.
– Samantha Smith, Facebook

20. Ik zou meedoen aan een cross-countryrace. Om fit aan de start te verschijnen, besloot ik te stoppen roken. Om de moeilijke momenten te doorstaan, kocht ik een mondharmonica. Telkens als ik trek kreeg in een sigaret pakte ik mijn mondharmonica en blies er net zo lang op totdat de behoefte was weggeëbd. Ik beleefde de drie langste dagen van mijn leven, maar het werkte.
– raymondk4

21. Ik stelde mijn longen voor als twee grote ballonnen. En telkens als ik een trekje nam van een sigaret werden die twee ballonnen gevuld met rook. Welnu, die rook is giftig en je longen zijn kwetsbaar.
– Irene Marg, Roland, Facebook

22. Telkens als ik een sigaret wilde opsteken, kocht ik een pakje sigaretten en stampte het direct plat. Klinkt maf, maar voor mij werkte het. Elke dag voelde ik mijn verslaving minder worden. Ik had 20 jaar lang anderhalf pakje sigaretten per dag gerookt. Ik ben inmiddels 10 jaar rookvrij.
– michaelr4

23. Bekijk het per dag

Ik moest naar de tandarts voor een aantal tandheelkundige ingrepen. Niet de meest praktische manier om te stoppen met roken, maar na veel pijnmedicatie en drie dagen zonder sigaret dacht ik: eens kijken hoe lang ik dit volhoud. Ik ben inmiddels 134 dagen verder.
– janetm43

24. Luister naar je lichaam

Na elke sigaret die ik had gerookt, voelde ik me misselijk. Mijn lichaam liet me weten dat het genoeg was. Het wilde niet meer. En mijn haar en huid zien er nu ook veel beter uit!
– Matea Plachova, Facebook

25. Ik had 3 kilometer gelopen en beklom daarna een paar trappen. Bekaf kwam ik bovenaan en ging zitten om een sigaret op te steken. Ik dacht dat ik dood ging. Op datzelfde moment besloot ik te stoppen met roken. Ik heb geen sigaret meer aangeraakt.
– Sharon Jackson, Facebook

26. Ik begon 9 jaar geleden met roken Af en toe een sigaretje. Maar al gauw was het een fulltime gewoonte geworden. Twee jaar geleden kreeg ik vreemde pijnscheuten in mijn vingers en benen. Mijn dokter vertelde me dat er sprake was van beginnende zenuwdegeneratie en dat ik leed aan de ziekte van Buerger, een chronische ontsteking van de bloedvaten. Kortom, ik was keihard op weg om mijn ledematen te verliezen als gevolg van roken. Die waarschuwing was hard genoeg om mij op het juiste spoor te zetten. Bovendien herinnerde de voortdurende pijn mij eraan om mijn hunkering naar een sigaret niet te laten winnen van mijn gezondheid. Stoppen met roken kan je aanvankelijk een ongelooflijke rottijd bezorgen, maar onthoud dat de vrijheid en gezondheid die je ervoor terugkrijgt het allemaal dubbel en dwars waard is.
– Kelsey Gene, Facebook

Heb jij ook tips of ervaringen die je hebben geholpen bij het stoppen met roken? Deel ze onderaan dit artikel. Steek andere rokers die dolgraag willen stoppen een hart onder de riem. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

11
Wat vind jij?

HET GROOTSTE NADEEL VAN ROKEN IS:

Witte tanden SNOW tanden bleken

CBD-olie-druppels-online kopen
Menu
Start chat
1
Hoi! 👋

Heb je een vraag? We zijn het snelst bereikbaar via de app. Stuur gerust een berichtje!